rangrazsup@gmail.com

09155989221

  • سبد خریدتان خالی است.

تفاوت بین فتوشاپ، ایلاستریتور، پروکریت

فهرست مطالب

برچسب ها:

هیچوقت ابزار بیشتری برای ایجاد آثار هنری که اکنونن در اختیار شماست وجود نداشته است.

اما کدام یک را باید انتخاب کنید؟

تفاوت ها – و شباهت ها – بین برنامه های مختلف چیست؟ و بهترین انتخاب برای استایل شما کدام خواهد بود؟

در این مقاله با نقاط قوت و ضعف 3 برنامه طراحی پرکاربرد در جهان آشنا خواهید شد. به علاوه خواهید دید که چگونه همه آنها می توانند پشت سر هم با هم کار کنند.

امروز قصد داریم بررسی کنیم

  • تفاوت بین تصاویر شطرنجی و وکتور
  • کی از ایلاستریتور استفاده کنیم؟
  • کی از فتوشاپ استفاده کنیم؟
  • کی از پروکریت استفاده کنیم؟

تازه کار طراحی و انیمیشن رو شروع کردین؟

اگر به تازگی کار با هنر دیجیتال را شروع کرده اید، تشخیص اینکه چه گزینه هایی در دسترس شما هستند می تواند دشوار باشد. آیا شما یک طراح هستید؟ انیماتور؟ یک هنرمند موگراف؟ به همین دلیله که ما یک دوره رایگان 10 روزه رو گردآوری کردیم: مسیری به سوی MoGraph. که توسط سایت School of Motion تهیه شده و میتونید از طریق لینک زیر به این دوره واقعا عالی مسیر خودتون رو هموار کنید…

لینک دوره

شما می توانید یک پروژه را از ابتدا تا انتها، از طراحی اولیه تا انیمیشن نهایی ببینید. همچنین در مورد انواع مشاغل موجود در دنیای خلاقانه مدرن برای طراحان و انیماتورها آشنا خواهید شد.

تـفـاوت بیــن تصاویر شطرنجی و وکتور

اولین تفاوت بزرگ بین این سه برنامه، نوع اثر هنری است که هر کدام در خلق و اجرای آن، بهترین کارایی را دارند.
به طور کلی، دو نوع اثر هنری در حوزه دیجیتال وجود دارد: شطرنجی و برداری یا همون وکتور.

هنر رستـر

آثار هنری رستر یا شطرنجی هنر دیجیتالی است که از پیکسل های عمودی و افقی با مقادیر و رنگ های مختلف تشکیل شده است. بسته به PPI – یا پیکسل در هر اینچ – می توان این اثر هنری را بدون از دست دادن کیفیت زیاد بزرگ کرد.
با این حال، تصویر رستر محدودیتی برای اینکه تا چه حد می‌توانید هنر خود را بزرگ‌نمایی کنید، قبل از اینکه با یک آشفتگی تار باقی بمانید، دارد.

هنر وکتور

اثر هنری برداری، هنر دیجیتالی است که با استفاده از نقاط، خطوط و منحنی های ریاضی ایجاد می شود. این باعث می شود که تصاویر به صورت بی نهایت بزرگ شوند، زیرا برنامه به سادگی باید برای ابعاد جدید دوباره محاسبه شود. این بدان معناست که می توانید این تصاویر را به هر اندازه ای که نیاز دارید بزرگ کنید بدون اینکه کیفیت اثر کاهش پیدا کند.

در حالی که فتوشاپ و ایلاستریتور می توانند با هر کدام از این فرمت ها کار کنند، برای اهداف خاصی بهینه شده اند. فتوشاپ- با انتخاب تقریباً بی‌نهایت براش‌، در هنر رستر برتری دارد، در حالی که ایلاستریتور بر اساس طرح‌های وکتور ساخته شده است.
از طرف دیگر، پروکریت در حال حاضر فقط رستر است.
با توجه به اینکه پروکریت مبتنی بر انجام تصویرسازی و ایجاد خطوط و بافت های قلم مو واقعی است منطقی به نظر میاد.

کی از ایلاستریتور استفاده کنیم؟

ادوبی ایلاستریتور برای گرافیک برداری یا همون وکتور بهینه شده است که به شما امکان ایجاد طرح های تیز و دقیق را می دهد که می توانند در هر اندازه ای بدون افت کیفیت بزرگ شوند.

شما اغلب به یکی از این پنج دلیل وارد برنامه می شوید:

  • اگر از آثار هنری در وضوح های بزرگ نیاز دارید – مانند لوگوها یا چاپ بزرگ – وکتور ها اساساً می توانند تا بی نهایت مقیاس پذیر باشند.
  • آثار هنری وکتور، ایجاد اشکال را آسان می کند، زیرا بسیاری از ابزارهای ایلاستریتور برای ایجاد و اصلاح سریع شکل طراحی شده اند.
  • هنگام متحرک سازی در افتر افکت به دلیل قابلیت “continuous rasterization” که به شما اجازه میده فایل رو هرچقدر که خواستید بزرگ کنید.
  • وکتور ها را می توان به عنوان فایل های هوشمند برای ویرایش سریع به فتوشاپ برد
  • و در آخر فایل های وکتور (و به طور کلی هنر برداری) برای راه‌اندازی استوری بورد عالی هستند.

کی از فتوشاپ استفاده کنیم؟

فتوشاپ در ابتدا برای ادیت عکس ها طراحی شده بود و بیشتر برای تصاویر واقعی بهینه شده یا برای تقلید از جلوه های واقعی دوربین. این یک برنامه همه کاره برای تصاویر شطرنجی (رستر) است، بنابراین احتمالاً از آن برای موارد زیر استفاده خواهید کرد:

  • اعمال افکت ها، تنظیمات، ماسک ها و سایر فیلترها بر روی تصاویر
  • مجموعه ای تقریبا بی حد و پایان از براش ها و بافت های واقعی.
  • انتخاب یا اصلاح تصاویر با استفاده از طیف گسترده ای از فیلترهای داخلی و قابل دانلود – بسیار بیشتر از آنچه در ایلاستریتور موجود است.
  • دستکاری تصاویر برای استفاده در افترافکت یا بهینه سازی فایل ها از ایلاستریتور قبل از اینکه آنها را در یک برنامه دیگر به پایان برسانید.
  • در حالی که فتوشاپ کاملاً انعطاف پذیری افترافکت را ندارد اما با ابزارهایی برای انجام انیمیشن های سنتی فریم با فریم همراه است.

کی از پروکریت استفاده کنیم؟

پروکریت برنامه کاربردی ما برای تصویرسازی در حال حرکت (بیرون از منزل) است.
این برنامه همیشه در صدر برنامه‌های ما برای آیپد قرار دارد – اگرچه برای انیمیشن بهینه‌سازی نشده است.
با این حال، اگر آیپد پرو و قلم اپل دارید، این یک ابزار فوق العاده قدرتمند است.

  • پروکریت عمیقا یک برنامه تصویرسازی است. زمانی که نیاز دارید چیزی را به تصویر بکشید، پروکریت یک برنده آشکار است.
  • به‌طور پیش‌فرض، براش‌های طبیعی و بافت‌دار بیشتری نسبت به فتوشاپ دارد. (هرچند که می توانید برنامه های جدید را برای هر برنامه دانلود کنید)
  • حتی بهتر از آن، می‌توانید به سرعت فایل‌ها را از فتوشاپ (یا به فتوشاپ) وارد و صادر کنید
  • تا آثار هنری را در برنامه دیگری ادامه دهید.

پروکریت دارای برخی ابزارهای ابتدایی انیمیشن و یک عملکرد رنگ آمیزی سه بعدی جدید است. توسعه دهندگان پروکریت همیشه ویژگی های جدیدی را اضافه می کنند و ما انتظار داریم که همچنان قدرتمند و قوی تر شود.

این هم از این، امیدوارم اکنون درک بهتری از این که چگونه این سه برنامه طراحی را می توان به تنهایی و با هم استفاده کرد، داشته باشید.

خیلی ممنون که وقت گذاشتید، حتما پیج اینستاگرام مارو دنبال کنید تا بتوانیم نکات طراحی و انیمیشن بیشتری را به شما آموزش دهیم. اگه سوالی هم داشتید خوش حال میشیم برامون کامنت بزارید.

فهرست مطالب

نظر خودرا با ما به اشتراک بگذارید

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *